Projekt domu Belize

belize_1

Belize to projekt przestronnego domu, który jest niepodpiwniczony. Mamy tutaj możliwość adaptacji kotłowni na węgiel. Na zewnątrz dom z racji swoich elementów wykończeniowych zwraca na siebie uwagę swoimi niepowtarzalnymi kontrastami. Wejście, które mieści się w ryzalicie to ciekawe rozwiązanie architektoniczne. Ryzalit został wykończony czerwoną cegłą. Kilka schodów na zewnątrz domu oddzielonych jest murkami. Po prawej ich kształt jest foremny, ten po lewej przylega do elewacji frontowej i jest zakończony falistym wgłębieniem i otwiera schody. Efektowne wyglądające okno, znajdujące się tuż obok drzwi jest doskonałym uzupełnieniem, które nadaje odpowiedniego uroku. Wchodząc do wnętrza docenimy liczbę pomieszczeń, jakie są do naszej dyspozycji. Wchodzimy przez wiatrołap, po lewej zauważymy garderobę, później wchodzi w obszerny hall, mogący zaprowadzić nas może do dowolnego pomieszczenia znajdującego się na parterze lub na schody prowadzące prosto na poddasze. Projekt został stworzony z podziałem na część dzienną oraz nocną domu. Parter to miejsce przeznaczone do dziennych obowiązków- mowa tu o łazience z możliwością zamontowania kabiny prysznicowej, pomieszczeniu gospodarczym oraz kotłowni. Przeciwna strona hallu to przestronna kuchnia- zaprowadzi nas zaprowadzić do spiżarni lub aneksu jadalnego. Na parterze nie mogło także zabraknąć miejsca dla pokoju gościnnego, z którego możemy wyjść na taras, podobnie zresztą jak z jadalni. Poddasze należy traktować jako część nocną domu. Tu znajdziemy pomieszczenie na sypialnię z dodatkową garderobą oraz trzy mniejsze pokoje. Możemy zagospodarować wedle swojego uznania. Mogą tu się znaleźć sypialnie dla dzieci, czy też niewielki gabinet i pokój na swoje hobby. Na poddaszu mamy także możliwość skorzystania z przestronnej łazienki dając możliwość montażu wanny rogowej. Belize to projekt, spełniający oczekiwania większej rodziny mające siłą rzeczy większe potrzeby. Jest to również odpowiednia propozycja dla ludzi, ceniących sobie możliwość mieszkania na większej przestrzeni, dającej większą swobodę.